Ihmeelliset pasaatituulet

Täällä Brasilian rannikolla piti puhaltaa Portugalista tuleva pasaatituuli 5-10 metriä sekunnissa. Minulla olisi silloin ollut täysmyötätuuli sekä myötävirta 2 solmua, jolloin olisin spinnulla purjehtien ollut viikossa Rio de Janeirossa. Siellä olen suunnitellut talvehtivani. Tuulet ovat aina menneet näin ja näin niiden piti myös jatkua. Nyt jostain syystä, kenties ilmastonmuutoksen vuoksi, ovat tuuli ja merivirrat tehneet kuperkeikan. Täällä on täysi vastatuuli ja -virta. Swan veneenä kyllä pärjäisi, mutta välinerikkoja tulisi paljon ja se olisi miehistölle todella rankka reissu. Olen ollut täällä Recifessä nyt pari viikkoa ja joka päivä on tuuli samasta suunnasta, lounaasta. Onneksi tämä on mukava paikka jossa on mukavia ihmisiä, niin voin täällä viikonkin vielä odotella.

Usein tulee rankkasateita
Usein tulee rankkasateita
Tuijotuskilpailu Kunigunden kanssa. Häviäjä kivettyi.
Tuijotuskilpailu Kunigunden kanssa. Häviäjä kivettyi.
Teimosan kalastusaluksia.
Teimosan kalastusaluksia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s