Purjehdus Thaimaan Phuketista Intian Kochiin

Purjehdus meni hyvin. Välinerikkoja tuli taas paljon. Navigointilaitteisto, autopilotti, vessa, vesijärjestelmä, genoa, kaikkiin tuli vikaa. Intiassa sitten korjataan.

Päätimme pitää veneessä jatkuvaa tähystystä, koska laivaliikenne on niin vilkasta. Veneen kellon laitoimme näyttämään lähtösataman aikaa, vaikka aikavyöhyke muuttuu noin 10 minuuttia vuorokaudessa. Minulle tuli kaksi kahden tunnin yövuoroa, joista ensimmäinen 22.00-24.00. ja toinen 04.00-06.00. Herääminen oli välillä vaikeaa, mutta hetkessä piristyin, kun aloin seuraamaan pimeää luontoa. Tällä vesialueella oli erityisen voimakasta fosforiplanktonia, joka sai veneen tekemät aallot ja perävanan loistamaan voimakkaasti, kuin miljoonia tähdenlentoja. Delfiinit tulivat usein seuraamaan venettä, niitä en nähnyt, mutta niiden muodostamat tulivanat veneen ympärillä ja alapuolella olivat uskomattoman kauniita. Kuutamoa ei ollut, mutta nelisen tuntia ennen auringon nousua läntiseltä taivaalta nousi joka yö todella kirkas tähti, joka valaisi maiseman. Tähden valossa näki sanomalehtien otsikot hyvin. Lentokaloja tuli kannelle joka yö. Nuo kahden tunnin tähystysvuorot meni todella nopeasti ja usein kävi, etten herättänyt seuraavaa, vaan hoidin ylimääräisen vahtivuoron heti perään. Alkoholia emme juurikaan käyttäneet, koska se olisi tehnyt epäsäännölliset nukkumiset ja heräilyt todella raskaiksi. Yhden keskiyön vuoron lopussa otin kaksi paukkua ja herääminen neljältä koiravahtiin olikin sitten todella raskasta.

Matkareittimme kulki Nicobaarien ja Andamaanien saariston välistä, eli samoja saaria, jotka ovat olleet paljon julkisuudessa, koska vierailijat kaikki tapetaan. Emme poikenneet vierailulle.

Uistinta vedimme perässä päivisin, silloin kun meressä ei ollut paljoa muoviroskaa. Saimme matkan aikana kaksi tonnikalaa.

Sri Lankan ohittaessamme tuli paljon kalastualuksia ympärillemme, jotka kävivät moikkaamassa, ja saimme yhdeltä alukselta lahjaksi tonnikalan.

Sri Lankan ja Intian välinen salmi nosti meille inhottavan myrskyn. Tuulta oli pahimmillaan vain 20 m/sek. Jostain syystä tuo tuuli nosti valtavan terävän aallokon. Aallot olivat viisimetrisiä ja aaltojen väli noin 20 metriä, eli pomputus oli kovaa ja veneen kannelle tuli välillä vettä metrin verran. Myrskyä kesti 30 tuntia, jonka jälkeen tuli yön kestävä rauhallinen purjehdus. Säädimme purjeet vähän pienemmiksi, jotta saapuisimme satamaan juuri auringon noustessa.

Matka kesti 14 vuorokautta.

Matkan yksi auringon laskuSri Lankan eteläkärjen majakka Matka eteni kevyessä tuulessa hitaasti, koska meillä oli jäljellä keulaan vain myrskypurjeMuoviroskaa, kaiken kokoista oli matkalla liikaakinUistinta vedimme perässä Sri Lankan kalastajia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s