Retki Dominican Grand Bayhin

Olimme jo edellisenä päivänä huomanneet, ettei bussikuskilta kannata kysyä liian monimutkaisia asioita.

Niinpä menin kysymään kuskilta minne bussi on menossa ja vastaus kuului Grand Bay. Totesin siis meidänkin olevan menossa sinne, vaikken tiennyt missä se on.

Bussi oli vanhan mallinen Toyota Hiace, joista olemme jo aikaisemmin kertoilleet. Bussi lähti liikkeelle, kun se oli täpötäyteen täynnä.

Matka oli todella mielenkiintoinen: ensin ajoimme rantatietä etelään ja tienvarren pienten talojen välistä näimme merelle Charlotte Villen lahdelle, jossa  oli veneitä ankkuroituna siellä täällä.

Bussi sisältä
Bussi sisältä

Seuraavaksi käännyimme vuorille menevälle pienemmälle tielle, jossa tien vierusta peittyi läpipääsemättömään sademetsään. Kylien lähellä on tienvarret koristeltu autonrenkailla, joihin on istutettu pieni puu. Yleinen rakennusmateriaali on aaltopelti, jota käytetään katoissa ja seinissä.
Vuoren huipulla on viehättävä pikkukylä, jossa on muutama muurattu talo, sekä lasten koulupuvuista päätellen myös koulu. Ihmiset vuorilla vaikuttavat silmiinpistävän onnellisilta.

image-3 kopio 6

Vuoren toisella puolella laaksossa on taas peltimaja, jonne jätimme perheen koulutytön ja kuski jutteli hetken tytön isän kanssa, joka samaan aikaan listoitti talonsa ovenpieliä. Puutarhassa selvästi viljeltiin jotain ja vastapäinen mäkikin näytti osittain viljelysmaalta.

image-3 kopio 5

Elämän helppouden ja ihmisten onnellisuuden näki helposti.

image-3 kopio 3

Viimein laskeuduimme Grand Bayn pikkukylään, jossa paikallinen kemiantuotteiden harrastaja ystävälliseen Dominikaaniseen tapaan kielsi minua ottamasta valokuvia.

image-3 kopio 4

Matka paluumatkoineen, noin 2 tuntia maksoi 3,-eur/ henki.

Illaksi veneelle laittamaan paikkoja kuntoon, koska aamulla lähtö Potsmouthiin.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s