Tanssiryhmä Temaevan keikka onnistui täydellisesti

Ryhmä on yli 50-vuotias perinteikästä tanssia harjoittava. Tahitialainen tanssi on muuttunut viimeisten vuosikymmenten aikana, mutta Temaeva on säilyttänyt vanhan tyylinsä, kiitos vanhan mestarinsa Coco Hotahotan. Vaikka hän on vanha on hän edelleen kuin nuori kapinallinen ja charmikkaalla olemuksellaan vetää nuoria tanssijoita innostuneesti mukanaan. Tanssijoita on nykyään noin 150 joista mukaan on innostunut nuoria miehiäkin noin 30. Vanhempia, yli 60 vuotiaita naisia on viitisenkymmentä, loput nuorehkoja neitosia.

Esitys keskittyi tahitilaisten ihmisten elämään sisältäen heille tärkeät ihmisruumiin osat: aivot, sydämen ja sisäelimet. Myös esityksellään he keskittyivät esittämään vastasyntynyttä, kasvamista, perhekeskeisyyttä – tahitilaisille tunnettuja onnellista elämää. Metsät ovat täynnä ruokaa, hedelmiä, eläimiä, tuoretta vettä, meressä kalaa ja jokapaikassa paljon kukkia.

Tahiti on ollut poismuuttovoittoinen viime vuosina, kun nuoria ihmisiä on muuttanut ulkomaille paremman elämän toivossa. Tanssi myös symboli tätä. Miksi kannattaisi lähteä kotoaan, kun on syntynyt paratiisiin? Täällä elämä on onnellista ja ihmisillä on kaikkea sen elämän pitämiseksi.

Kysyessäni eräältä tanssijattarelta mitä hän tunsi tanssiessaan, hän kertoi olevansa osa Tahitia, uidessaan sen merta, kävellessään paljain jaloin osa maata ja kallioita. Hän kertoi lähtevänsä opiskelemaan lääketiedettä Eurooppaan, mutta hänen sydämensä jää tänne, sillä hän haluaa välttämättä palata takaisin. Tämä oli lyhyesti hänen tunteensa tanssin aikana.

Esityksessä oli kuvaaminen kiellettyä, joten jouduin kuvaamaan salaa. Siksi huonot kuvat.

501

502
Coco Hotahota, tanssiryhmän mestari.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s