Merimiesperinteitä

Merimiehille tavanomaista oli Cap Hornin jälkeen ensimmäisenä vapaapäivänä ottaa laivalla pari rommia ja tämän jälkeen lähteä taksilla kaupungille tatuoitavaksi. Minä tein samoin. Merimiesten tatuoinneista pystyi näkemään kuinka kokenut merimies on. Atlannin ylityksen jälkeen ankkuri, päiväntasaajan jälkeen Neptunus, päivämäärärajan jälkeen kultainen lohikäärme, jos on vieraillut kiinalaisessa satamassa lohikäärme ja Cap Hornin jälkeen täysissä purkeissa seilaava kolmimastoparkki. Olen tatuoinnista niin ylpeä, että päätin lähteä näyttämään sitä tuhannen kilometrin päähän Santiagoon suurlähettiläälle. Suurlähettiläs oli tatskastaan innoissaan ja otti siitä pari valokuvaakin. Matka kesti ilta kahdeksasta aamu yhdeksään. Matkalla nukkuessani havahduin hereille nähdessäni vastaantulevan liikenteen valoja, pomppasi pystyyn huutaen, että olemme liian lähellä rantaa, ennen kuin tajusin olevani bussissa. Taisi muilla matkustajilla olla hauskaa.

3061
Rommit lähtiessä laivalla
3062
Ensimmäinen tatuointipaikka ei herättänyt luottamusta. Kaverilla oli ruuveja päässä ja lävistyksiä, niin paljon, että tyyli oli liian heviä merimiestatuoinnille.
3063
Seuraavassa paikassa huomasin heti kaverin rakastavan työtään. Saman tien alkoi luonnoksen teko. Lyijykynä vaihtoi käyttäjää minun ja hänen välillään ja idea alkoi syntyä.
3064
Aikamme luonnostelimme ja saimmekin kuvan paperille

3065

3066
Kuva edistyi pikkuhiljaa…
3067
Valmis!
3068
Illalla juhlittiin Fun luona ja seuraavana päivänä bussilla Santiagoon suurlähettilään tapaaminen.

 

Yksi kommentti artikkeliin ”Merimiesperinteitä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s