Florianopolis – Rio Grande – La Paloma Uruguai purjehdus

Merelle lähtöä edelsi aina pitkä valmistautuminen. Tyypillistä oli, että tuulet vaihtuivat kolmen päivän välein vastatuuliksi ja myötätuuliksi. Vastatuulet odoteltiin satamassa ja myötätuulella mentiin kovaa. Kelin muuttuessa kovemmaksi ei ulos yleensä menty kastumaan, vaan pysyttiin sisätiloissa ja tilannetta seurattiin mittareista. Kerran myötäisessä myrskyssä, kun purjeena oli ainoastaan melkein pohjaan reivattu keulapurje, nousi nopeus hetkeksi 13,4 solmuun. Mitään ei hajonnut, eikä uutta ihmeellistä tapahtunut. Valaat, delfiinit, kuutamot, fosforiplanktonit ym on jo kerrottu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s