Keväällä tulvii Rio Grande

Rio Granden pursiseura on joen varressa, noin 30 km merestä yläjuoksulla. Kovien etelämyrskyjen ja sisämaassa olleiden sateiden takia alkoi joen vesi nopeasti nousta, nousten muutamassa tunnissa noin puolitoista metriä. Alussa hoidin kulkemisen rantaan kahlaamalla, hiukkasen arvelutti kahlailu, kun mietin sameassa vedessä eläviä isoja ja pieniä vaarallisia eläimiä. Veden noustua enemmän oli minun muutettava kulkuvälineeksi kumivene. Soudellessani parkkipaikalla ja viimeiseksi ulos pursiseuran portista, sain paikkakuntalaisilta paljon huomiota ja minua kuvattiin ahkerasti. Paikkakuntalaiset kertoivat, ettei vesi ole koskaan ollut näin ylhäällä. Tietysti koko pursiseuran alueelta oli sähköt, vedet ja internet katkaistu.

Laituri veden alla. Pimeässä oli arveluttavaa kävellä.
Laituri veden alla. Pimeässä oli arveluttavaa kävellä.
Tässä terassilla olen usein istunut nettiä käyttämässä, nyt kumiveneellä ohitse.
Tässä terassilla olen usein istunut nettiä käyttämässä, nyt kumiveneellä ohitse.
Pursiseuran portti häämöttää edessä, enää lyhyt soutumatka.
Pursiseuran portti häämöttää edessä, enää lyhyt soutumatka.
Portista ulos ja kumivene parkkipaikan aitaan kiinni.
Portista ulos ja kumivene parkkipaikan aitaan kiinni.

Yksi kommentti artikkeliin ”Keväällä tulvii Rio Grande

  1. Moikka maailmanmatkaaja 🙂 Terkkuja täältä Espoosta Sannan uudesta asunnosta. Katteltiin sun matkan vaiheita ja ajateltiin,että oot sä aikamoinen kaveri. Hyvää ja turvallista matkan jatkoa toivottavasti joskus tavataan terkuin Carkki

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s