Saapuminen Rioon

Kaupunki näytti jo kaukaa mereltä satumaiselta ja sen maailmankuulut ääriviivat näkyivät koko päivän horisontissa, suurentuen pikkuhiljaa. Minulla oli aina ollut haave tulla purjehtien Rioon ja nyt olin tätä unelmaa täyttämässä… Onnenpäivä!

Ensimmäisenä merelle erotti Sokeritoppavuoren, seuraavaksi maailmankuulun Cristo Redentorin, Jeesusta esittävän, 38 metriä korkean ja 700 tonnin painoisen patsaan, joka on 710 metrin korkuisen Corcovadovuoren huipulla. Taiteilija Carlos Oswaldon suunnittelema patsas on Rio de Janeiron ja koko Brasilian symboli. Koko maa osallistui yritykseen saada Kristus-patsas nykyajan seitsemän ihmeen listalle, johon se pääsikin vuonna 2007. Öisin patsas on valaistu ja on kirkkaina öinä vaikuttavan näköinen, tuonne haluan päästä.

Kaupungin edustalla näimme ryhmän kevytveneitä kilpailemassa ja purjeisiin oli painettu maiden lippuja. Johtavana veneenä tietysti suomalainen. Cara Miasta kuului valtavat aplodit ja kannustushuudot suomeksi ja portugaliksi.

Saavuimme kaupunkiin auringonlaskun aikaan. Meille oli luvattu paikka Marina Charitaksesta 80 realin hintaan, mutta nyt siellä olikin täyttä. Jouduimme illan pimetessä ottamaan paikan Marina da Gloriasta, jonka tiesin kalliimmaksi paikaksi. Satama oli olympialaisten takia remontissa, eikä palveluita juuri ollut, parakkisuihku, laiturilla sähkö ja vesi. Toimistossa kuulin hinnan 574 realia yö, eli noin 180 euroa. No, sinne oli jäätävä, mutta yhdeksi yöksi. Aamulla kiertelin satama-alueella ja tapasin muitakin suomalaispurjehtijoita, siellä oli koko maajoukkue ensi viikolla alkavien esiolympialaisten takia. Päivän kulutimme tuttuun Federal Police – Capitaneria ilmoittautumiseen ja ennen pimeää siirtymiseen kohtuuhintaiseen Charitas Marinaan, jossa meille luvattu paikka oli taas vapaa. Charitaksessa olikin kaikki palvelut uima-altaita myöten.

Kevytvenepurjehtijoita
Kevytvenepurjehtijoita
Rio de Janeiro mereltä
Rio de Janeiro mereltä
Cristo-patsas
Cristo-patsas

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s