Lähtö Recifestä

Yleensä hyvät asiat tapahtuvat helposti, niin nytkin. Federal Policen virkailija suositteli, että oleskelisin laittomasti Brasiliassa, se ei olisi suuri rikos, pari euroa päivässä. Näin Brasiliassa toimitaan normaalisti. Minä kerroin olevani Suomesta ja siellä toimitaan oikein, enkä suostu oleskelemaan laittomasti. Virkailija otti yhteyden pääkaupungin virastoon ja seuraavana päivänä oli oleskelulupa poistumiseen elokuun loppuun asti, joten kiirettä täytyi pitää.

Sattui vielä niin hyvin, että ystäväni Debora ilmoittautui mukaan Rioon asti, eli puolet matkasta saisin nukkuakin öisin. Debora on brasilialainen, ja puhekielenä meillä on Portugali, joka on pikkuhiljaa alkanut minullekin tarttua.

Ei muuta kuin kamat kasaan, ruokaostoksille ja taas tuo Federal Police – Capitaneiria kierros, johon yleensä kuluu päivä. Illalla köydet irti ja matka kohti Rio de Janeiroa alkoi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s