Raymond

Hollantilainen purjehtija, ravintoloitsija Espanjan Galiciasta, ikää 45v. Uudessa avioliitossa espanjalaisen naisen kanssa, liitossa 8kk vauva.

Joskus harvoin tutustuu kaveriin, josta todella pitää. Ray oli aina valmis auttamaan muita, sääti Cara Mian potkurin, korjasi perämoottorin, auttoi lasikuitöissä ammattitaidoillaan ja vietin tyttärieni kanssa hänen seurassaan yli kuukauden. Ray kävi Cara Miassa usein illallisella ja yhtä usein me vietimme iltaa hänen veneellään. Hän kertoi olevansa menossa Panaman kanavan kautta Polynesiaan, jossa minäkin olisin vuoden kulutta. Viimeisenä iltana ennen hänen lähtöään sovimme tapaavamme Polynesian saaristossa… Toisin kävi – perkele!

Kolme päivää hänen lähtönsä jälkeen hän oli uutisissa, televisiossa, lehdissä, netissä. Tulli oli tehnyt tarkastuksen häneen veneeseensä ja löytänyt 11 kg kokaiinia. Tuolloin lehdissä kirjoitettiin, että hän saisi vankilatuomion 5-25 vuotta. Pari päivää myöhemmin tulli julkisti lisää tietoa, aineita olikin ollut 500 kg. Mikä saa rehellisen miehen tekemään tuollaista? Oliko häntä painostettu? Oliko suuria taloudellisia ongelmia, vai mikä? Se ei varmaan selviä minulle koskaan.

Raymond syntymäpäiväjuhlissani 22.6.

Tullin julkaisemia kuvia:

 

Yksi kommentti artikkeliin ”Raymond

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s