Oleskelulupa

federalpolicia

Tullessani maahan vappuna, kertoi passintarkastuksen hoitaneet poliisit, ettei muita rajamuodollisuuksia ole: vasta maastapoistuessa on tultava uudestaan passintarkastukseen. Vierailun kestäessä yli 90 päivää olisi oleskelulpaan haettava jatko miltä tahansa poliisiasemalta. Totuus oli täysin erilainen. Jokaisessa satamassa olisi tehtävä ilmoitus tultaessa ja lähtiessä Federal Policelle sekä Capitaneriaan matkan reitistä, sekä miehistöstä. Lisäksi vene piti tullata, jolloin sille määriteltiin tullimaksu, joka oli suurinpiirtein samansuuruinen kuin veneen arvo. Maksua ei pitänyt maksaa, mutta se tulisi maksettavaksi, jos vene on maassa yli 90 päivää, eikä tullimaksulle haeta lykkäystä.

Nyt minulle tulee tämä 90 päivää täyteen ja lähdinkin hoitamaan oleskelulupa ja tullausasioita, olinhan keskellä Brasiliaa, josta lähimmälle rajalle on 3000km matkaa. Federal Policen ystävällinen virkailija ilmoitti, ettei suomalaisille myönnetä pidennyksiä, vaan 180 päivän jaksolla on mahdollista oleskella 90 päivää maassa. Minulla on viikko aikaa poistua maasta!

3000 kilometriä lähimmälle rajalle, ilman miehistöä, uhkana veneen menetys… vaikea yhtälö ratkaistavaksi?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s