Majakkasaari – Ilet de Gosier

Pikkusaari Ilet de Gosier, Grandeterren pääsaari, sekä ympärillä olevat koralliriutat muodostavat hevosenkengän muotoisen suojaisan ankkuripaikan itäisille paraatituulille. Ankkuroiduimme pimeässä alueen keskelle. Vettä oli kölin alla nelisen metriä. Nautimme taas kala-aterian.

Saarelle oli aamulla helppo uida veneeltä, matkaa parisen sataa metriä. Saari on kuin elokuvien autiosaari. Majakka ja majakanvartijoiden rakennukset ovat autioituneet majakan muututtua automaattiseksi, kuten Suomenkin majakat. Saari on puolisen kilometriä pitkä ja muutama sata metriä leveä. Riuttojen sisäpuolella on hienoa hiekkaa ja ulkomerenpuolella kalliorantaa. Saaren sisäosissa elää villinä kalkkunoita ja kanoja. Länsipäässä on laituri, johon paikkakuntalaiset tulevat päivisin nauttimaan viilentävästä merituulesta. Laiturin viereen onkin muodostunut baarin tapainen, jossa on puuhiilligrilli lounasaikaan.

Rannoilla huomaa hylkyjä ja on helppo ymmärtää, ettei paikka olekaan niin suojainen, kun etelästä tuleva hurrikaani yllättää.
Tästä onkin helppoa aamulla siirtyä muutaman meripeninkulman päässä sijaitsevaan Marina Bas du Fortiin, jonne jään pariksi viikoksi laittamaan venettä kuntoon Brasiliaan siirtymistä varten.

image-10 image-9 image-11

Ankkuripaikalta on lyhyt matka uida rantaan. Pohja näkyi selvästi kirkkaassa vedessä.
Ankkuripaikalta on lyhyt matka uida rantaan. Pohja näkyi selvästi kirkkaassa vedessä.
Saaren sisäosien polkuja.
Saaren sisäosien polkuja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s