Terre de haut

Matkalle toivoin oikein kovaa tuulta ja isoja aaltoja, jotta uusi vedenkestävä kamera pääsisi heti tositoimiin. No tuulta oli 10m/sek ja puuskissa ehkä 15m/sek joka Swanille on normaali. Keulakansi kastu ja muutaman pärskähdyksen sain kuvattua, mutta isoja aaltoja ei tullut. Ei haittaa, sillä illalla pääsen kuvaamaan kristallinkirkkaissa väreissä veneen pohjaa ja korallien väriloistoa.
Perille päästyämme huomasin, että edellispäivän myrskyn mainingit osuivat ankkuripaikallemme ja sekoitti veden harmaaksi. Pasin avustuksella kuitenkin laitoin kamat päälle ja hyppäsin veteen. Laskeuduin alemmaksi ja ilokseni huomasin pohjassa pullon, joka sekin keikkui aalokossa samoin, kun nyt yläpuolellani oleva 18 tonninen purjevene. Vesi oli harmaata, eikä näkyvyyttä ollut kuin kymmenisen metriä, joten päätin tarkastaa pohjan, jonka huomasinkin olevan aikaisemmista puhdistuksista huolimatta aika likainen levästä, eli selvää on, että vene on telakoitava ja pohja kunnostettava Brasiliassa heti, kun mahdollista. Yö sujui rauhattomasti maininkien keikuttaessa venettä niin paljon, että kyljellään nukkuminen oli vaikeata ja tavarat putoilivat pöydiltä. Aamulla kuitenkin matka kohti Goshierin majakkasaarta..

image (14) image (13) image (12)

Terre de Hautin satama ja poijut.
Terre de Hautin satama ja poijut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s