Kalaonnea etsimässä

Karibian jättiläiskaloille ei tunnu mikään riittävän.

Kalastaminen tapahtuu yleensä vetämällä uistinta perässä. Pyydykset olen valmistanut itse kaupoista ostettavilla osilla. Alumiinifolion kiiltävät välkkeet saavat isot kalat aivan hulluiksi. Suklaalevyjen ja kahvipakettien pakkaukset säästetään kalastusta varten.

image kopio

Pikkukaloja, jotka ovat kooltaan noin 2-4kg saadaan paljon. Jättiläiskaloja ei vielä ainuttakaan olla saatu ylös asti. Olen jatkuvasti joutunut vaihtamaan pyydykset järeämmiksi. Nyt on siimana 1,6mm paksu, vetolujuudeltaan 90kg, siihen lukkoleikari, 40cm teräsvaijeria perukkeeksi, eikä sekään kestä!

Eilen Guadeloupen edustalla tuli jokin jättiläinen, joka veti lukkoleikarin suoraksi. Näitä jättiläisiä, jotka vievät pyydykset on ollut useita. Koukku suussa jäävät loikkimaan upeita hyppyjä, -kuin irvailleekseen huonoa kalaonneamme.

Nyt rakennan taas uuden uistimen, johon en enää laita lukkoja. Saa nähdä, mikä paikka seuraavaksi hajoaa? Meneekö koukku suoraksi? Seurataan mielenkiinnolla jatkoa…

image

Yksi kommentti artikkeliin ”Kalaonnea etsimässä

 1. Ihan on kuin omat kokemukset Kap Verdeltä. Vieheitä, koukkuja sekä siimaa meni lähes aina kun kalastin. Ylös nousi vain 3-6 kiloista tonnaria ja doradoa. Toistuvasti päivitin järeämpään kalustoon. Lopulta eräs paikallinen kalastaja esittelin miten oli saanut miehenkokoisen marliinin käsisiimalla. Sellaista vihreää pressunarua ja julma koukku jossa arvatenkin oli ollut syötti. Eikä muuta.
  Hankin siis Mindelosta n. 70 kg kestävää narua ja laitoin 1,3mm siimasta 10 metrin perukkeen. Vieheeksi 20 cm mustekala johon järein koukku mitä pakista löytyi. Snubberiksi polkupyörän sisärengas. Vedetään noin 2 veneenmittaa perässä.
  Tällä tuli bigeye tonnikala (3 kg) ja päiväntasaajan jälkeen Brasiliaan purjehtiessa 205cm valkomarliini. Kalavaa’an asteikko ei riittänyt – ehkä 35kg.
  Varusteisiin ei siis kannata ylenmäärin satsata. Käsisiiman arvokkain osa on viehe, mutta ehkä senkin tekee itse esim. juurikin noista kahvipaketin folioista.
  Huomasin myös ettei vieheiden vaihtaminen pienempiin vaikuttanut saaliskokoihin – isot kalat nappaavat pieneenkin vieheeseen ja päinvastoin.
  Kap Verdellä ongelma on ettei tarvikkeita ole saatavilla edes rahalla. Mustasta pörssistä ostin siimaa ja lukkoja. Varastot pitä siis täyttää Kanarialta lähtiessä.

  Kiitos hyvästä blogista. Jostain syystä löysin tämän vasta nyt kun oma matka on jo päällä. Mutta parempi liian myöhään kuin ei milloinkaan.

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s