Bequia

Äijäporukalla päätimme lähteä retkeilemään Bequialle, tarkemmin sanottuna siis Grenadiinien toiseksi suurimmalle saarelle.
Tämä osoittautui sangen hyväksi ideaksi: Otimme avolavapakun kuljettajalla päiväksi ja kerroimme, että haluamme päästä saaren Atlantinpuoleiselle rannalle pikkukylään nimeltään Paget Farm. Hypättyämme ulos pakusta saimme todeta, ettei paikka todellakaan ole mikään turistikohde, vaan todellakin pieni paikallinen karibialainen kylä. Eräs kalastaja lupasi  valmistaa meille edullisesti hummereita ja tokihan tartuimme tarjoukseen. Hän kävi ensin uimalla hakemassa puulatikon, joka toimi sumppuna. Valittuamme mieleiset hummerit hän laittoi nuotiolle peltipurkin, jossa oli kiehuvaa merivettä ja samantien hummerit elävänä perään.
Kalastaja hakemassa sumppua merestä
Kalastaja hakemassa sumppua merestä
Hummereita odotellessamme seurailimme kalastajien saaliinperkuuta. Menimme auringonsuojaan venevajaan, jossa säilytettiin valaanpyyntiin tarkoitettua purjevenettä ja valaanluita. Katoksen alla piti eräs nainen kahvilantapaista ja valmisti meille erittäin herkulliset ruoka-annokset, jotka maksoivat noin 2,-euroa/ annos. Nappasimme matkalla vielä valmiit hummerit mukaan, kun lähdimme veneelle illalliselle. Aivan huikea päivä tuli siis vietettyä, -vaikkakin maissa tällä kertaa!
Meille valittiin parhaat hummerit
Meille valittiin parhaat hummerit
Kalastajat käsittelemässä saalistaa
Kalastajat käsittelemässä saalistaa
Hummerit kypsymässä
Hummerit kypsymässä
Saaressa valaanpyyntiasema. Valaita odotetaan tulevaksi helmikuussa.
Saaressa valaanpyyntiasema. Valaita odotetaan tulevaksi helmikuussa.

3 kommenttia artikkeliin ”Bequia

  1. Vautsi,,, tirahtaa ihan oikeesti vesi kielelle. Milloin meinaatte suunnata Guadeloupea kohden.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s