Millainen vene maailmanympärimatkalle?

Olen saanut paljon tiedusteluita siitä, millä perusteella olen valinnut veneen maailmanympärimatkalleni.

Eräs tärkeimpiä kriteerejäni oli ettei vene saa olla liian iso, jotta sitä voi pienelläkin miehistöllä käsitellä. Maailman merillä tulee olla varautunut kaikenlaisiin sääolosuhteisiin ja yli 45 jalkaisen veneen purjeiden reivaus on myrskyssä todella raskasta tehdä yksin. Mitä suurempi vene, sitä enemmän miehistöä tarvitaan, sitten pitääkin hankkia jo lisää varusteitakin…ja myös kustannukset karkaavat…
Toinen tärkeä kriteerini oli, että veneen on oltava luja ja turvallinen sekä kestettävä kontteihin tai valaisiin törmäämiset.

Vaihtoehdoikseni jäi teräsvene, ruotsalainen Hallberg rassy, tai suomalainen Baltic tai Swan. Olen kuitenkin purjehtija ja pidän veneen suorituskyvystä, joten parhaaksi vaihtoehdoiksi nousivat suomalaisveneet, jotka ovat maailman parhaita. Viime keväänä sitten sattuman kautta Cara Mia, Swan 41 purjehti minua vastaan ja yhteinen tulevaisuus oli selvä.

2 kommenttia artikkeliin ”Millainen vene maailmanympärimatkalle?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s